Fald nemmere i søvn med en kugledyne 

I dag er søvnmangel en af de hyppigste grunde til, at folk opsøger en læge. Det er bestemt ikke uforståeligt. Når du mister din søvn, oplever du en masse negative følger. Det går nemlig ud over både dit fysiske og psykiske helbred. Lige sådan påvirker søvnmanglen også din evne til at fungere socialt. 

Uanset om du oplever problemer med at falde i søvn, eller blive i søvnen, kan en kugledyne hjælpe dig. Det er en dyne med ekstra tyngde, der giver dig en øget tryghedsfølelsen. Derfor kaldes dynen også for tyngdedyne. Tryghedsfølelsen gør det nemmere for dig at falde i søvn – og blive i søvnen. Du kan investere i en tyngdedyne fra ScandinavianRest, hvis du mangler en god kugledyne. 

Sådan påvirker søvnmangel dit fysiske helbred 

Hvis du lider af søvnmangel, vil det gå ind og påvirke dit fysiske helbred. Kortvarigt kan søvnmangel give dig hovedpine og tung følelse i hele kroppen. Men på længere sigt kan du også risikere at udvikle forskellige sygdomme. Det gælder både hjertekarsygdomme og diabetes. 

Det skyldes, at din krop ikke har mulighed for at restituere ordentligt, når du ikke får sovet. Det vil altså sige, at kroppen ikke får mulighed for at genopbygge sig selv ordentligt. Derfor er det alfa omega for dit fysiske velbefindende, at du får sovet godt og nok. 

Sådan påvirker søvnmangel dit psykiske helbred 

Det er desværre ikke ”kun” dit fysiske helbred, der lider under din søvnmangel. Dit psykiske helbred bliver nemlig også påvirket. Ofte kan du nemmere mærke, hvordan søvnmanglen påvirker dit psykiske velbefindende. 

Selv ved blot en nats søvnmangel vil du formentlig allerede kunne mærke, hvordan din hjerne arbejder med nedsat blus. Helt konkret vil du kunne mærke, at dine evner til at koncentrere dig, lære nye ting og tage beslutninger bliver nedsat. Det bliver værre, desto længere tid du er i søvnmangel. 

Det vil derfor også gå udover dine præstationer på studiet eller i arbejdslivet. 

Sådan påvirker søvnmangel dit sociale liv 

Når du ikke får sovet nok, bliver du sjældent en bedre person. Det er naturligvis ikke din skyld, men søvnmanglen. Når du er i søvnunderskud, vil du blive mere irritabel, glemsom og bare generelt uoplagt. 

At være social er faktisk den aktivitet, der kræver allermest af den menneskelige hjerne, fordi der er så mange variable. Når din hjernes funktioner derfor er nedsat som følge af søvnmangel, vil du have svære ved at afkode andre mennesker. Derfor vil du også lettere føle, at andre misforstår dig, eller at de er sure på dig. 

Derfor er det også sværere at omgås andre mennesker, når du selv er i søvnunderskud. 

Sådan kan en kugledyne optimere din søvn 

Hvis du har lidt af søvnproblemer i lang tid, er du nok skeptisk overfor, hvordan en dyne kan afhjælpe dem. Men en kugledyne er ikke nogen almindelig dyne. Tværtimod er det en dyne med ekstra tyngde samt en bedre evne til at smyge sig om din krop. 

Dynen gør det nemmere for dig at falde i søvn, da du får en større tryghedsfølelse. Ligesådan gør kugledynen det også nemmere for dig at blive i søvnen.