Sådan kan du sikre din hund under bilturen

Hunden er menneskets bedste ven, og de firbenede familiemedlemmer er trofaste følgesvende for livet. De fleste hunde vil gerne ligge og dase i de bløde møbler, men du må ikke skue hunden på hårene. En vovse er også en hund efter at komme på tur og især med dig, som den har knyttet et særligt bånd til. Selvom din hund er udstyret med fire poter, en på hvert sit ben, kan I komme noget bedre omkring, hvis du kan tage din hund med i bilen.
Du kan sagtens trylle din bil om til det perfekte transportmiddel for din pelsede makker, så I kan tage ud i det blå sammen. Hvad det kræver, kan du læse her.

Ingen regler for din hund i bilen

I Danmark er der mange regler for, hvordan vi skal gebærde os i trafikken. Det er med til at gøre vejene sikre for både dig og dine medtrafikkanter. Du og eventuelle passagerer skal være fastspændt i bilen under kørsel, men det er noget andet for din hund.
Der findes ingen særskilt lovgivning for transport af kæledyr i bil. Du kan dog stadig blive tildelt en bøde, hvis det bliver vurderet, at din hund er til fare for dig som bilist eller gør din kørsel usikker.

Hundesikring er en god idé

Selvom det ikke er lovpligtigt, er det dog en rigtig god idé at fastspænde din hund i bilen, eksempelvis ved hjælp af et hundebur til bil. Det er både for dyrets sikkerhed men også for din egen. Hvis uheldet skulle være ude, vil en løs hund i bilen kunne udgøre en massiv fare og medføre voldsomme skader, hvis du eksempelvis får den i nakken ved en brat opbremsning.

Der er flere måder, hvorpå du kan sikre din hund i bilen.

hundebur til bil

Sele, gitter eller hundebur til bilen?

Din bils størrelse må tages i betragtning, når du skal afgøre, hvordan du vil hundesikre din bil. Den allersikreste transportform for både dig og din hund er et hundebur til bilen, men det er pladskrævende. Har du en stor bil med et godt bagagerum er hundeburet derfor den bedste løsning. Et hundebur til bilen skal være fastspændt og stabilt og bør have en skrå front. Hundeburet bør desuden være omkring 15 cm. højere og længere end din hund for at tilbyde bedst komfort under turen til din firbenede ven.
Hvis du har en lille bil eller en meget stor hund, kan det være svært at få plads til et hundebur i bilen. Den næstbedste løsning er at sætte et gitter op mellem bagagerummet og bagsædet. På den måde kan din hund sidde i bagagerummet under kørsel uden at udgøre en fare for dig som bilist. Til gengæld er hunden ikke ligeså sikker ved eventuelle ulykker, som det er tilfældet med et bur, da den har mere plads at skøjte rundt på.
Er dit bagagerum ikke egnet til at transportere en hund, findes der en tredje løsning i form af en hundesele. Det er ganske enkelt en sikkerhedssele til din hund. Transporter din hund på bagsædet, hvis du bruger sele, så din hund undgår frontairbaggen ved kollision. 
God tur.