3 sjove udendørs aktiviteter du kan lave med ungerne

Som forældre er man altid på udkig efter sjove aktiviteter, man kan lave sammen med sine børn. Men det kan være svært altid at finde på nogle nye gode ideer – især hvis man gerne vil hive dem med udenfor.

Derfor har vi her samlet en række gode ideer til forskellige sjove udendørs aktiviteter, som du kan lave sammen med dine unger. Læs med her, hvis det har interesse for dig.

Lange gåture i skoven

Hvis du har en skov – eller blot en stor park – i nærheden af, hvor du bor, så er det oplagt at gå nogle lange ture i den med sine børn. Dette er især en god ide, hvis børnene endnu er små og ikke så krævende, når det kommer til underholdning.

Imens I begiver jer rundt i skoven, kan I beundre jeres omgivelser eller bestræbe jer på at lære mere om den. Prøv at undervise dine børn i den viden Du har om skoven og lær dem for eksempel, hvordan de kan se forskel på et egetræs og et grantræ.

Måske det også er på tide, at du selv genopfriskede din viden omkring naturen omkring dig? På den måde kan du videregive meget mere viden til dine børn og det er en god undskyldning for selv at lær mere om naturen omkring én.

outdoor

Cykelture ud på landet

Hvis dine børn tilbringer størstedelen af deres liv indenfor betonrammerne af en storby, er det en meget god ide at finde måde hvorpå, man kan hive dem ud på landet. Børn har skam kun godt af at komme lidt væk fra storbyens larm, lugte til gødning og kigge lidt på en ko.

En af de oplagte (og friske) måder at komme væk storbyen på er ved at hoppe op på den gamle jernhest og cykle derudaf. I kan eventuelt tage et tæppe med og en god madpakke, så I kan slå jer ned derude under den blå himmel og holde picnic.

På tæppet kan I eventuelt også få jer en lille lur, hvis cykelturen bliver for anstrengende for børnene – og lad os være ærlige. Vi voksne har som regel heller ikke så meget imod lige at få en lur midt på dagen.

Udnyt vinteren til sjove udendørs aktiviteter

De fleste af os tænker mest på at komme udenfor, når vejret er godt og solen står højt. Betyder det, at vi må opholde os indenfor hele resten af året? Selvfølgelig ikke.

Man kan stadig have det meget sjovt udenfor på koldere årstider, som efterår og vinter, så længe man sørger for at være ordentligt klædt på – og hygger med te og kakao nær man kommer hjem.

Udnyt det endelig hvis du oplever at der falder sne om vinteren. Takket være global opvarmning vil det nok aldrig blive til de helt hvide vintre, som vi så i vores egen barndom. Men af og til falder der nu et par centimer sne og det skal da udnyttes med sneboldskamp, kælkning, bygning af snemand og en masse andet gøgl!