Bliv klogere på dit studievalg med observationspraktik i udlandet 

Hvis du står overfor et at livets helt store valg, er du måske en smule forvirret over, hvad du egentlig skal vælge. Som ung i dag har du et væld af forskellige muligheder, når det kommer til studievalg, og det kan være svært at overskue de forskellige muligheder og navigere rundt i det hele. 

Du har måske nogle forventninger og idéer til, hvad det vil sige at arbejde som læge, som sygeplejerske, som jordemoder eller lignende, men i sidste ende ved du jo ikke, hvad disse hverv indebærer, fordi du aldrig har prøvet dem. 

Det gør det således endnu sværere at vælge en studieretning blandt muligheder, du ikke har prøvet, om som du derfor ikke kan være sikker på, hvad indeholder og indebærer, når du en dag er færdiguddannet. 

Men det er vigtigt, at du afstemmer forventning med virkelighed, inden du begynder på et studie, da det vil mindske risikoen for, at du senere må droppe ud af dit studie, eller at du ender op i et job, der er noget helt andet end det, du forventede. 

Netop derfor er observationspraktik en gylden mulighed for dig, der overvejer at starte en karriere inden for det sundhedsfaglige. Observationspraktik giver dig nemlig mulighed for at prøve kræfter med det fag, du påtænker at studere til, og du vil derfor få en værdifuld indsigt i, hvad det vil sige at arbejde som eksempelvis læge, hvis du en dag afslutter medicinstudiet. 

Denne form for indsigt er vigtig, og det er den helt rette research at foretage, inden du skal tage en stor og afgørende beslutning for hele din fremtid. 

Hvad er observationspraktik? 

Observationspraktik er praktik, som det kunne se ud på selve studiet, men hvor du kun får mulighed for at observere fremfor at deltage i arbejdet. Her vil du komme helt tæt på professionelle fagfolk med de rette uddannelser, der arbejder på et hospital, hvor du kan overvære det daglige arbejde og følge med i, hvordan eksempelvis en læge arbejder. 

Her vil der blive delt ud af erfaringer og visdom fra de fagfolk, du følger på hospitalet, og du får derfor en helt unik indsigt i, hvad det vil sige at være eksempelvis læge, sygeplejerske eller jordemoder. 

Ved siden af oplevelserne på hospitalet vil du også modtaget teoretisk undervisning, som vil fungere som en forsmag på, hvad du kan forvente på studiet, så du kan blive endnu mere afklaret med, om dette er det rette valg for dig, når du skal vælge studieretning.  

Observationspraktik med masser af gode oplevelser 

Observationspraktik foregår på et hospital i et U-land, og du er derfor garanteret masser af spændende og nye oplevelser undervejs. 

Her vil du blive en del af at fremmed land og en fremmed kultur, og du vil således lære en masse ting, du ikke ville lære derhjemme. 

Derfor er observationspraktik på samme tid en givende og sjov aktivitet i et sabbatår, hvor du kan slå rejse, nye oplevelser og nye bekendtskaber sammen med værdifuld indsigt i et sundhedsfagligt fag.