Gør din bolig klar til sommeren med nye vinduer

Vinduer er på mange måder husets øjne. Det er dem, som man som boligejer skal se ud af – men det er faktisk også en af de ting, som man først lægger mærke til som gæst eller forbipasserende. Vinduer er dog ikke kun vigtige for husets udseende, men spiller også en rolle i forbindelse med for eksempel fugt eller træk. Det er derfor vigtigt, at ens vinduer er i god stand og af god kvalitet. Mange vælger at skifte deres vinduer om foråret, så de er klar til de lange sommerdage og den efterfølgende kolde tid.

Sådan vælger du vinduer

Der findes rigtig mange slags vinduer, og det kan derfor godt være svært at finde ud af hvilken type vindue, som man skal købe. I mange tilfælde er der ikke ét rigtig svar, da det faktisk kommer meget an på, hvad man synes er flot. Forskellige vinduer har dog forskellige funktioner, så det er bestemt værd at kigge på forskellige typer vinduer før, at man køber. 

Skråvinduer er perfekte, hvis der ikke er meget plads til et vindue, men man stadig gerne vil udnytte sollyset. De bruges for eksempel tit på gavlen af huset. De fås i mange forskellige størrelser og former. Hvis man køber vinduer hos en ordentlig leverandør, kan de laves i næsten alle mål, så de passer perfekt til ens eget hus. 

Dannebrogsvinduer er den klassiske vinduesform, som man kan få øje på næsten alle steder i Danmark. De er populære, da de kan åbne helt op, men man kan også bare åbne det lidt for at få en smule frisk luft ved at bruge anverferne. 

Dreje-kip vinduer er populære grundet deres fleksibilitet. De kan åbnes på to forskellige måder: oppefra så der bare kommer en smule frisk luft ind, men også fra siden af. Hvis man åbner vinduet fra siden af, vil det kunne åbne helt op, og det er perfekt til de dage, hvor man  har brug for at lufte helt ud. 

Det er dog bare nogle af de få vinduestyper, der findes. Hvis man har et super moderne hus, er dreje-kip vinduerne især populære. Vil man derimod gerne bevare charmen ved et lidt ældre hus, er der en større tendens til at vælge et dannebrogsvindue. 

Indvendige vinduer er in for tiden

Indvendige New Yorker vinduer er rigtig populære for tiden. De er med til at give huset et lidt råt look, samtidig med at de åbner rummene mere op og gør det lysere. 

New Yorker vinduer bruges nogle gange som en slags væg, der adskiller rum ad. Det kan for eksempel være mellem køkkenet og stuen. Det giver en følelse af fællesskab, men man har samtidig muligheden for at lukke af pga. for eksempel larm eller madlugt. 

Man behøver dog ikke bruge indvendige New Yorker vinduer som en væg. Det kan også sagtens være et lille vindue, som forbinder forskellige rum. Det kan for eksempel være køkkenet og spisestuen, så man let kan række maden igennem eller holde øje med børnene, mens man laver mad.