Hvilken seng skal jeg vælge?

Det er vigtigt, at man har en god seng, så man kan sove godt om natten. Hvis du ikke sover godt om natten, så kan du hurtigt få en masse dårlige dage. Når du investerer i en god seng, så investerer du også i dig selv. Men har du tænkt over, hvad du skal overveje, så du kan spore dig ind på den rigtige seng for dig? Hvis ikke, så kan du læse med i denne artikel og måske finde ud af det. 

Du skal vælge mellem madrasser 

Det er f.eks. vigtigt, at du tænker over madrasser til din seng, når du skal have en seng, du sover godt i. Det er klart, at det egentlig er madrasser i sengen, der har den store betydning for, hvordan man ligger, og hvor komfortabel man er i sin seng. Madrasser skal altså ikke undervurderes, og der er ikke noget rigtigt svar på, hvad gode madrasser er. En madras er god, hvis du kan lide at ligge på den.  

Hvor stor en seng har du behov for? 

Herefter kan du tage stilling til størrelsen. Er I et par, så kan det være, at det er helt oplagt at vælge en dobbeltseng. Her kan en kontinentalseng være at foretrække, at man undgår en revne mellem madrasser med en stor og tyk topmadras. Men er man et par, der har et lille soveværelse, hvor der også skal være plads til meget andet, kan det være oplagt at vælge en trekvartseng i stedet for. Denne er ganske stor nok til, at man kan være to i sengen, men den fylder alligevel en del mindre i rummet.  

Hvilken stil passer til dig? 

Senge kan se ud på mange forskellige måder. De kan være helt neutrale. De kan have specielle ben, ben af træ eller stål. De kan have en markeret ramme, eller madrassen kan dække det hele. Du kan vælge en seng med sengegavl, hvilket der kan skabe et elegant udtryk i soveværelset. Der er masser at tage stilling til, når du skal finde ud af, hvordan du godt kan lide, at din seng ser ud. Du kan naturligvis også gøre meget med sengens udseende, når du putter sengetøj på.  

Skal den kunne noget specielt? 

Det kan også være, at det kunne være en fordel for dig, hvis du have en seng, havde nogle bestemte funktioner? Det kunne f.eks. være, at du slet ikke har tænkt over, hvor stor en hjælp det ville være at have en elevationsseng i soveværelset? Der er mange, der hygger sig med at se tv fra sengen, og flere og flere har tv i soveværelset. Hvis det også er noget, som der bliver brugt hjemme ved dig, så kan man virkelig sidde godt i en elevationsseng. Her kan man jo netop hæve madrasser til en vinkel, hvor man skåner ryggen og sidder godt. Så kan man rigtig hygge og f.eks. sidde længe om søndagen og se tv, mens man spiser morgen og nyder, at hverdagen stadig ikke er ankommet.