Sådan får du en lavere el- og varmeregning

Du har bemærket det på pengepungen. Du har læst om det i medierne. Men hvad skal du gøre ved de høje varme- og elpriser? Du vil jo for alt i verden gerne tilbage til den tid, hvor du ikke skulle bekymre dig for, om du nu bruger for meget eller for lidt af varme og el.  

Her i artikel skal du blive klogere på, hvordan ud få en billigere varme- og elregning. Derudover kigger vi nærmere på, om det er en ulempe eller fordel for fremtiden, at du bliver så opmærksom på gasmarkedet. Bevidste forbrugere kunne hjælpe vores klimasituation.  

Den simple løsning 

Hvordan får man en billigere varme- og elregning. Spørgsmålet kan faktisk besvares utrolig simpelt – strøm med at bruge varme og el. Hvis du stopper med at bruge din radiator, slukker lyset i boligen, stopper med at holde din fryser, køleskab, vaskemaskine osv. kørende, bruger du ingen strøm eller varme. Inden længe vil du kunne mærke, hvordan pungen igen fyldes op til renden.  

Om det faktisk er sandt, kan man dog tvivle en del ved. Under madvarer i køleskabet, bestilles maden måske online. Tøjet skal vaskes andetsteds, og hvem gider virkelig leve i komplet mørke i sin bolig.  

Nej, vel?  

I stedet kan svaret være el tavler, som du finder på reel-installation.dk. El tavler kan hjælpe dig til at blive en mere ansvarlig forbruger, som ved, hvad der bruges af el og varme i boligen.  

Ineffektive el tavler vil derimod gøre det umuligt for dig at vide dig sikker på, hvad du faktisk bruger af varme og el. Det vil kun blive en ulempe for dig. Hvis ikke manglen på effektive el tavler vil gå hen at blive farligt for dig.  

Udskift de gamle apparater 

Næste skridt er de lidt større investeringer. Her tager du de store og dyre el-monstre, du har i boligen. Du frakobler dem og løfter dem væk. Nu går du ind til en forhandler – online eller offline – spørger til en el-sparemodel og får den installeret.  

Det koster lige nu og her. På længere sigt vil det derimod kunne hjælpe dig. Det koster færre penge at holde den ny elektronik kørende. Måske får du endda større glæde af den ny elektronik, som du ikke havde set komme.  

Ser fremtiden lysere ud? 

Gasmarkedet ser ud til at ødelægge vores varme- og elregning i lang tid endnu. I Danmark er vi heldigvis ikke så påvirket af de stigende priser, som man f.eks. er i Tyskland. Det er meget lidt af vores varmemarkedet, som er afhængigt af gas fra Rusland, derfor vil vi kunne se ind i en fremtid, som hurtigere kan afvænne sig den russiske gas.  

Derudover er der nu kommet en større politisk pres til at skulle gå en mere grøn fremtid i møde. Nu bliver vi pludselig alle sammen påvirket negativt af, at vi er afhængige af olie og gas fra staten, vi ikke ønsker være afhængige af. Det kan styrte den grønne omstilling, som er tilgængelig for alle nationer at huse.