Undgå hudproblemer med effektiv hudpleje


Hvad nytter det at have en flot hud, hvis man ikke passer ordentligt på den? Du kan ende med at få hudproblemer som f.eks. akne eller solpletter. Følg disse nemme tips for at undgå hudproblemer!

  • Brug solcreme . Det er noget, du bør gøre hver eneste dag – selv på overskyede dage. Tag solcreme på til dine læber, hænder, ansigt og hele kroppen, så din hud ikke bliver forbrændt af solen.
  • Motionér regelmæssigt. Regelmæssig motion hjælper med blodcirkulationen i kroppen. Sørg for at få mindst tredive minutters motion tre gange om ugen for at få en sund hud. Hvis du ønsker at forbedre blodgennemstrømningen i dit ansigt specifikt, skal du prøve ansigtsøvelser for at få sunde ansigtsmuskler!
  • Spis rigtigt. Det, du spiser, har indflydelse på, hvordan din hud ser ud. Prøv at elske frugt og grøntsager! Frugt og grøntsager er fulde af vitaminer, der holder din krop sund. Læger anbefaler også at drikke tre glas vand om dagen for at få en klar hud .
  • Vask dit ansigt med koldt vand. Varmt vand kan få snavs til at klæbe bedre til din hud, fordi det er blødere. Koldt vand gør ikke dette – så tag kortere brusebade eller bade med koldere vand for at undgå ekstra snavs på hudens overflade.
  • Til problemområder skal du bruge skånsomme rensemidler, tonere, fugtighedscremer, peelingsmidler, masker og øjencremer . Der er mange ting, du kan smøre på dit ansigt for at få det til at se glattere og renere ud! Du kan lige så godt bruge det.
  • Barber dig ikke så ofte. Barbering irriterer huden, så barber dig kun, når du er nødt til det – f.eks. før en vigtig begivenhed eller date.
  • Husk, at visse fødevarer – mørk chokolade, bær, ost, mælk, jordnødder – kan forværre udbrud ved at øge olieproduktionen i huden. Sørg for, at du spiser en sund kost.

Ansigtscreme til din hudpleje rutine

Brug en ansigtscreme i din hudpleje rutine mindst en gang om dagen. En med SPF er bedst, fordi den beskytter din hud mod solens skadelige UV-stråler og mindsker fotoaldring (rynker og urenheder forårsaget af solskader). Det kunne eksempelvis være Perfect Skin Day Protector fra Danish Skin Care. En ansigtscreme som den er af god kvalitet og renser, eksfolierer og plejer huden. Sådan en creme skal fugte din hud uden at gøre den fedtet. Deres creme har også naturlige ingredienser, der er skånsom mod følsom hud!

Hvis du bruger makeup hver dag, skal du vaske dit ansigt, før du lægger fugtighedscreme på, så du får renset alt snavs og skidt fra dagen væk.

Undgå hudplejeprodukter, der indeholder potentielt irriterende ingredienser som alkohol eller syntetiske duftstoffer. Disse kan forårsage allergiske reaktioner eller forværre problemer som eksem eller akne.